Oldal kiválasztása

Indulok a DK tisztújításán

 

Sokunk véleménye az, hogy a DK-nak szüksége van fiatalokra.
A Demokratikus Koalíció tagságában csak elvétve találni harmincon alulit, így ez a korosztály szinte semmilyen képviseletet nem kap a pártban. Ezért az országos politikában sincs, aki a demokratikus, baloldali fiatalok érdekeit érvényesíteni tudná.
Miért jelent problémát ez a DK számára?
Mert a pártban hiányzik az ő fiatalos lendületük, az innovativitásuk és a nyitottságuk. Ha ezeket a tulajdonságokat egyesítjük az idősebbek tapasztalatával, a DK jelentős politikai súlyú, vezető középpárt lesz! Ahhoz, hogy több fiatal válasszon minket, vonzóvá kell válni az ifjúság számára.
Mit akarnak a fiatalok?
Azt, hogy meghallgassák és komolyan vegyék őket. Értelmes ügyért akarnak dolgozni és lehetőség szerint előbbre jutni. És persze azt, hogy jól érezzék magukat a közösségeikben. Be kell nekik bizonyítanunk, hogy ezt meg tudják kapni nálunk! A pártnak változnia kell!
Miért vagyok ebben olyan biztos? 24 éves vagyok, jól ismerem a korosztályom gondolkodását, igényeit, vágyait. A fiatalok oda mennek szívesen, ahol más fiatalok is vannak. Akkor hiszik el, hogy valóban fontosak, ha látnak hozzájuk hasonlót, aki eredményt ért el. Jelenleg a DK-ban nincs egyetlen 30 év alatti vezető sem. Pedig a fiatalok tudnák csak hitelesen képviselni a korosztályukat a pártban, de a pártot is a kortársak előtt.
Alapítása óta vagyok tagja a DK-nak, és azóta dolgozom azon, hogy minél több fiatal válasszon minket. Megalapítottam és négy évig vezettem a DK ifjúsági szervezetét, az Ifjú Demokratákat (IDE). Minden kampányban részt vettünk, szinte mindenhol egymást erősítve együtt dolgoztunk az idősebbekkel és mindenhol hozzájárultunk a DK sikeréhez. Hiteles, fiatal politikus vagyok, éppen olyan, amire a DK-nak szüksége van. Ezért indulok a Demokratikus Koalíció elnökségi tagságáért, hogy a tagság, megtisztelve bizalmával, a tisztújításon megválaszthasson.