Oldal kiválasztása

Szarvas Koppány Bendegúz

1992. július 23-án születtem Budapesten.
A Szent-Györgyi Albert Általános Iskolát követően a budapesti Eötvös József Gimnáziumba jártam, ahol 2011-ben tettem kitűnő érettségit. A gimnázium a közösségért végzett kiemelkedő eredményeimért Pro Eötvös díjjal jutalmazott.
2011-2016 között a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója voltam Nemzetközi Tanulmányok szakon.
Gimnáziumi éveim során több nemzetközi modell ENSZ-konferencián (Model United Nations, röviden MUN) vettem részt, 2010-ben az oldenburgi OLMUN-on, 2011-ben Rómában a RIMUN-on, 2012-ben Budapesten a BIMUN-on. Ezek során nemzetközi kapcsolatokra és tapasztalatokra tettem szert. 2013. tavaszi félévében Törökországban a Kocaeli Egyetemen tanultam Erasmus ösztöndíjasként, ahol egy európaitól eltérő kultúrával is megismerkedhettem közelebbről.
Gimnáziumi tanulmányaim alatt felsőfokú nyelvvizsgát tettem angol nyelvből, oroszul alapfokon beszélek.
2011-ben jelen voltam a Demokratikus Koalíció párttá alakulásánál, majd beszédet tartottam az első kongresszuson. 2012-ben létrehoztuk az Ifjú Demokratákat, ami egy, a DK-val szövetséges ifjúsági szervezet, és melynek elnöke voltam 2015-ös lemondásomig. Vezetőjeként gyorsan bevethető elitcsapattá kovácsoltam az IDE-t, akikkel minden fontos választáson ott voltunk, többször hozzájárulva a demokratikus oldal sikeréhez (pl. országgyűlési választások, EP választások, veszprémi és salgótarjáni időközik). A 2014. évi önkormányzati választáson Budapest XVI. kerületének 7. számú egyéni választókörzetében, Árpádföldön indultam képviselőjelöltként. 2017. tavaszán elhagytam a Demokratikus Koalíciót.

2017. októberében csatlakoztam a Momentum Mozgalomhoz.

A kezdetektől fogva hangsúlyoztam a terepmunka fontosságát, és igyekeztem jó példával elöl járni, így viszonylag könnyen sikerült beilleszkedni ebbe a teljesítményelvű szervezetbe. 2018 januárjában a vezetőség kinevezett a pártújság projektmenedzserének, ami így korábbi hosszas stagnálás után lendületbe jött és két hónap után nyomtatásba került.
A 2018-as országgyűlési választásokon Bács-Kiskun 1. választókerületben (Kecskemét illetve onnan Nyugatra) indultam a Momentum egyéni jelöltjeként. A választások után nem hagytuk, hogy az eredmény elcsüggesszen, és ebben segített a hirtelen megindult tagjelentkezési hullám is. A Momentum lett a legerősebb Parlamenten kívüli párt, és ezt a tényt építkezésre használtuk fel. Én nyártól bekerültem a párt küldöttgyűlésébe, ami a legfőbb politikai-stratégiai döntéshozó testület, valamint a budapesti 16. kerületi alapszervezet alelnökévé választott.
A 2019-es EP-választásokon a lista 17. helyén szerepeltem, végül 9,93%-ot elérve két képviselőt küldhettünk az Európai Parlamentbe. Ezzel a második legnagyobb ellenzéki párttá léptünk elő, ami büszkeség, de felelősség is. Nem állunk meg, dolgozunk tovább a Fidesszel szembeni alternatíva felépítésén. Az EP-választás utáni tisztújításon megőriztem a küldötti mandátumomat, és átjelentkeztem Budapest 8. kerületi alapszervezetbe, ahol megválasztottak a helyi elnökség tagjának. (2016-ban költöztem a 8. kerületbe, de sok szál fűz a 16-hoz is. Belépésemkor a 16- kerületet választottam, úgy gondoltam, ott többet tudok segíteni, hiszen nehezebb terep, de mint kiderült, kiváló közösség és csapat épült fel ott, így nyugodt szívvel léptem át a hozzám helyileg közelebbi szervezetbe.)

A következő állomás az önkormányzati választás lesz 2019 október 13-án.